Betrokken organisaties

Het WFC is een initiatief van gemeente Ede, provincie Gelderland, Wageningen University & Research, Stichting World Food Centers en WFC Development B.V. (een samenwerking van BPD (Bouwfonds Property Development) Green Real Estate B.V. en Van Wijnen Groep N.V.).

Betrokken bedrijven en organisaties WFC Experience

Al vanaf het begin zijn bedrijven intensief betrokken bij de ontwikkeling van de WFC Experience. Dit zijn: Albert Heijn, DSM, FrieslandCampina, KeyGene, Nestlé, Rabobank en Scelta Mushrooms.

Daarnaast zijn ook de gezondheidssector, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen betrokken bij de invulling van het WFC.

Onderstaand een selectie van organisaties die zijn betrokken of betrokken zijn geweest bij de invulling van het WFC.

Foodvalley

Foodvalley is het centrale kennisintensieve agrifood ecosysteem van Nederland en levert een significante bijdrage aan de oplossing van mondiale vraagstukken op het gebied van food. Ede ligt in het hart van Foodvalley en mede daardoor een uitstekende plek voor het WFC. Foodvalley NL en Regio Foodvalley zijn daarbij belangrijke partners van het WFC.

Groeiende betrokkenheid NGO’s bij WFC

Het World Food Center stelt zichzelf het doel om het complexe verhaal van voeding op een objectieve manier te vertellen. Om tot een volledig beeld te komen van de uitdagingen en mogelijkheden voor het voeden van de wereldbevolking zoekt WFC actief het gesprek met NGO’s.

Naast de goede contacten met de Food and Agricultural Organization van de Verenigde Naties (FAO), die al betrokken was bij de ontwikkeling van het masterplan van de Experience, worden ook steeds meer andere NGO’s gevraagd om input en of zij interesse hebben hun informatie in de WFC Experience te valideren en te presenteren.

Gesprekken zijn inmiddels gevoerd of gepland met belangrijke nationale en internationale organisaties als de Consumentenbond, Dierenbescherming, Wereld Natuur Fonds, Nationaal Actieplan Groente en Fruit, Alliantie Kindermarketing, Hartstichting, Voeding Leeft, Arts & Voeding, Foodhub, Natuur & Milieu, Solidaridad en Oxfam.

Andere NGO’s die graag met ons van gedachten wisselen over de invulling van het WFC zijn van harte welkom.

Ook voor uw organisatie is plaats bij het WFC!

Nu de definitieve versie van het masterplan klaar is, krijgt de WFC Experience steeds meer vorm. Tegelijkertijd wordt het ook steeds duidelijker dat het WFC een aantrekkelijke omgeving biedt voor alle agrifood-gerelateerde bedrijven die geloven in innovatie, in samenwerking, kennisuitwisseling en dialoog met de consument.

Inmiddels zijn er diverse aantrekkelijke mogelijkheden voor bedrijven om zich op een of andere manier te verbinden aan het WFC. Volg het voorbeeld van koplopers als Albert Heijn, FrieslandCampina, Scelta Mushrooms, KeyGene, Rabobank, DSM en Nestlé, en profiteer van de unieke mogelijkheden die het WFC biedt.

Download de Brochure of neem contact met ons op
info@worldfoodcenter.net

Brochure WFC Experience