Categorieën
Nieuws en updates

Gelderland kiest voor World Food Center Experience


Provinciale
Staten van Gelderland stellen 17 miljoen euro beschikbaar voor de World Food Center Experience (WFC Experience). Dit besluit is op 27 februari 2019 genomen. Hiermee is de komst van deze educatieve voedsel-attractie een forse stap dichterbij gekomen.
Toegankelijk en educatief
Het voorstel is in Provinciale Staten (PS) met grote meerderheid aangenomen. De fracties van de VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en 50Plus stemden voor. ‘Wie altijd risico’s mijdt, mist kansen’, aldus Peter van ’t Hoog (ChristenUnie).
Voedsel, gezondheid, duurzaamheid
Gedeputeerde Bea Schouten: ’Met dit besluit van Provinciale Staten kunnen we een verbinding leggen met voedsel, gezondheid en duurzaamheid.
En brengen we de verdeling van voedsel op een leuke, educatieve manier onder aandacht van (jonge) consumenten. Want er valt nog zoveel te vertellen.’