De Experience

Centraal in het World Food Center Park komt de World Food Center Experience. Deze Experience biedt een waar voedselavontuur waar consumenten op unieke wijze inzicht krijgen in het complexe verhaal van de voedselketen.

Een unieke beleving

De Experience wil met games, verhalen, ervaringen en interactie bezoekers inspireren om elke dag bewuste keuzes te maken voor smakelijke, gezonde en duurzame voeding. Keuzes met een positieve impact voor henzelf en voor de wereld om hen heen.

Tijdens een bezoek aan de Experience verdiepen de bezoekers zich in vier thema’s:

– de impact van voeding op je eigen lichaam,
– de voedselwaardeketen,
– wereldwijde voedseluitdagingen,
– de rol van Nederland bij het bereiken van een betere toekomst.

Bezoekers beleven deze onderwerpen op diverse manieren; met onder meer digitale interactieve elementen, live-presentaties, theaterdecors, 3D-media, interactieve fysieke activiteiten en begeleid rollenspel.

Ze zien hoe ons eten op het bord komt, welke keuzes zij kunnen maken om een gezonder, evenwichtiger en smakelijker leven te leiden en wat we – nu en in de toekomst – kunnen doen om te zorgen voor de mensheid en de planeet die ons voedt.

De doelgroepen voor de WFC Experience zijn primair families met kinderen, scholieren en studenten, maar secundair ook internationale delegaties.

De Experience is het kloppende hart van het World Food Center Park, een inspiratievol en levendig nieuw stadsdeel van Ede midden in het hart van de Foodvalley en dichtbij Wageningen University & Research.

Zie ook de site van de WFC-Experience