Zo komt de natuur de Veluwse Proeftuin binnen

Duurzaamheid en Veluwe zijn belangrijke pijlers in de plannen van het World Food Center. En dat is ook terug te zien in de ‘natuurinclusieve’ ontwerpen van de woningen. Architect Reinier Ubbels van Mix Architecten uit Ede leggen uit wat dat betekent voor de appartementen van de Veluwse Proeftuin die binnenkort in de verkoop gaan.

“De verbondenheid met de natuur is straks letterlijk zichtbaar bij de appartementen van het noordcluster van veld N langs de bosrand. Houten frames met geïntegreerde plantenbakken brengen de natuur bijna tot in de woning! De frames met planten zorgen voor een natuurlijke zonwering en versterken de biodiversiteit. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt om de planten te voorzien van water. Vogels vinden voedsel bij de vruchtdragende planten.

De grote, houten hoekterrassen geven ruimte om tussen de planten te genieten van een goede en gezonde maaltijd met uitzicht over het Sysseltse bos van de Veluwe. De bewoners kunnen ook samen een maaltijd delen in de collectieve huiskamer of tuin bij de entree.

Het noordcluster is straks tussen de bomen zichtbaar vanaf de Parklaan en vormt door zijn uitstraling en gebruik een herkenbaar en representatief onderdeel van het WFC.”

Ontdek Wonen op World Food Center