Maak kennis met de jury

Maak kennis met de jury van de Best Place in Food contest. Alle juryleden zijn spraakmakende personen binnen de foodbranche en het bedrijfsleven. Ze hebben niet alleen een sterke binding met voedsel, maar ook een eigen visie op hoe we samen het voedselsysteem duurzamer kunnen maken.

Beoordelingscriteria zijn:

  • Motivatie bedrijf of oncepten en de bijdrage aan een duurzamer
    voedselsysteem
  • Toegevoegde waarde aan het World Food Center-terrein en de community
  • Bedrijfsvoering (duurzaam en financieel gezond)
  • Kijk op toekomst (waar zie je jezelf over 10 jaar)
Foto: Nina Slagmolen

Hans Steenbergen

Trendwatcher en mede-oprichter van Food Inspiration
Hans Steenbergen heeft jarenlange ervaring in de wereld van eten en drinken als onder andere trendwatcher, journalist en presentator. Hij is co-founder van Food Inspiration, gevestigd op het World Food Center-terrein en uitgeroepen tot ‘best specialist trendwatcher of the year’ in de categorie food. Daarnaast is hij schrijver van het boek BinnensteBuiten, waarmee hij lezers inspireert over de essentie van het leven. Hij motiveert graag (jonge) mensen om te worden wie zij zijn en draagt daarom graag bij aan deze contest als jurylid, waarbij foodstart-ups geprikkeld worden hun droom te pitchen.

Foto: Bas Uterwijk

Dick Veerman

Oprichter en eigenaar van Foodlog
Dick Veerman is de oprichter van Foodlog. De site maakt en kraakt nieuws en werd hét opinievormende platform voor en door een grote diversiteit van mensen uit alle hoeken van de maatschappij. Veerman wil Foodlog de plek laten zijn waar de ‘strategische conversatie’ van de maatschappij over de toekomst van voedsel en voeding in de 21e eeuw kan plaatsvinden. Eerder was Dick actief voor de ‘Smaak van Nederland’, een award voor ondernemers die lekkere en duurzame producten van eigen bodem maken. Inmiddels is Foodlog gevestigd in de rijksmonumentale Mauritskazerne op het World Food Center-terrein

Foto: BDO

Rachel Dibbets

Senior Adviseur Accountant Food & Agri bij BDO
Rachel Dibbets is al jarenlang als accountant bij BDO werkzaam in de regio Food Valley. Naast diverse (bestuurs)functies is zij lid van de landelijk BDO Branchegroep Food en bestuurslid bij Stichting Roots Innovation Hub op het WFC. Zij is tevens sinds 2017 jurylid van het Business Event Gemeente Ede. Rachel adviseert en ondersteunt innovatieve bedrijven bij de groei van hun onderneming en bij het oplossen van allerlei fiscale en bedrijfseconomische vraagstukken. Als geboren en getogen Edese zet zij zich graag in voor ontwikkelingen, zoals het WFC, in deze prachtige gemeente. Met haar deelname aan de jury wil zij jonge ondernemers motiveren om bij te dragen aan een duurzamer en gezonder voedselsysteem in de regio.

Foto: Foodvalley NL

Jonathan Teoh

Manager Entrepreneurship bij Foodvalley NL
Jonathan heeft een succesvolle carrière als ondernemer bij Doppio Espresso achter de rug. Als mede-eigenaar was hij verantwoordelijk voor de groei van de horecaformule, van een locatie naar top 3 speler in Nederland met 35 locaties. Daarnaast is hij bestuurslid van Nederland Franchise Vereniging geweest, heeft hij o.a. in Afrika gewerkt in plastic recycling en heeft hij veel ervaring in het coachen en ondersteunen van ondernemers. In zijn huidige rol is hij verantwoordelijk voor het bouwen van de ondersteuning en infrastructuur om ondernemers te helpen succesvol te worden in het Foodvalley ecosysteem.