WFC en onderzoek

Als versterking van het WFC als geheel en de Experience in het bijzonder wordt een aantal inhoudelijke programma’s voorbereid, onder meer op het gebied van consumentenonderzoek en voedseleducatie.

Onderzoeksprogramma
Onderzoek speelt een belangrijke rol bij innovatie. Een transitie van voedselsystemen kan alleen door op een vernieuwende en andere manier met consumenten de uitdagingen aan te gaan. Het onderzoeksprogramma heeft als focus voeding in relatie tot gezondheid, consumentengedrag, co-creatie en duurzame/veilige voedselketen.

Het WFC Research programma is uniek in Nederland vanwege de exclusieve mogelijkheid tot grootschalig consumentenonderzoek rondom de bezoekers van de WFC Experience. Ook VN-organisatie FAO volgt het onderzoeksprogramma met grote interesse.

Het WFC-onderzoeksprogramma heeft tot doel om meer te begrijpen van de impact van verschillende communicatiestrategieën op de besluitvorming van consumenten. Dit om nieuwe en effectievere informatiehulpmiddelen te ontwikkelen voor professionals, overheden en industrie.

TiFN
Het Wageningse TiFN heeft de rol van penvoerder en Ronald Visschers, Managing Director van TiFN, coördineert de inspanningen om tot een solide en uniek onderzoeksprogramma te komen: “Een goed geïnformeerde vrije keuze maken ten aanzien van je voeding is nog niet zo eenvoudig. Probeer gezond en duurzaam maar eens te combineren, dan komen er allerlei vragen op. Zoals: Zijn e-genummerde ingrediënten goed of slecht voor me? Is het eten van meer eiwitten goed voor mijn gezondheid? Zijn biologisch geteelde groenten duurzamer dan hun broeikas-tegenhangers?”

“Het WFC-onderzoeksprogramma kent een unieke opzet, waarbij onderwijsmethoden, interventiestudies en participerend onderzoek naar voedselkeuzes worden gecombineerd. Het zal de impact op lange termijn meten en de 330.000 bezoekers van het WFC gebruiken om te ontdekken hoe consumenten en burgers voedselkeuzes maken. Samen zullen we leren hoe consumenten het best geïnformeerd kunnen worden, bijvoorbeeld via social media, games of participatieve acties.”

Er is nog plaats voor bedrijven om mee te doen met dit bijzondere Research Program. Interesse? Neem dan contact op met Ronald Visschers via Visschers@tifn.nl.

Logo: TiFN: Top Institute Food and Nutrition

Wonen

weide met bloemen

Kies voor een gezondere, bewuste levensstijl en kom wonen op het World Food Center!

Werken

Artists impression van enkele gebouwen

Dé ideale vestigingsplek voor innovatieve bedrijven in de agro food sector.

Experience

Artists impression van een presentatie op het achterdoek staat "World Food Center Experience"

Een unieke thema-attractie rondom voedsel die mensen betrekt bij ons dagelijks eten.

Wil je meer weten?
download de brochure

Ben je geinteresseerd in de mogelijkheden die het World Food Center voor jou of jouw organisatie biedt?

nieuwsbrief


Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief