We work,
experience
and live food

Wat is het World Food Center?


Hoe kunnen we vanuit de regio Foodvalley bijdragen aan wereldwijde voedseluitdagingen?

In Ede, in de regio Foodvalley en vlakbij de Wageningen University & Research, wordt het voormalige kazerneterrein Maurits Zuid omgetoverd tot dé food-ontmoetingsplek in Nederland: het World Food Center. Een plek waar bedrijven en organisaties zich vestigen, waar bezoekers spelenderwijs alles over ons voedsel te weten komen en waar mensen wonen, werken en thuiskomen.


HISTORIE

Het is 2011 als de eerste ideeën voor het World Food Center het licht zien. Therus Gieling, een Edese agrifood ondernemer, liep al een tijdje met de vraag waarom er eigenlijk nog geen plek was waar kennisinstellingen (zoals Wageningen UR), overheid en bedrijfsleven elkaar structureel en intensief konden ontmoeten en konden samenwerken op het gebied van agrifood. De gouden driehoek dus.

Dit Food Experience Center, zoals hij het noemde, moest ook voor het grote publiek inzichtelijk maken wat de stand van zaken was met betrekking tot de kennis over voedsel en voedselproductie en hoe die kon worden toegepast om wereldwijd tegen 2050 tien miljard mensen te voeden.

PLATTEGROND

Klik op de afbeelding om te vergroten/downloaden

PROGRAMMA’S

Community

Onderzoek

Voedseleducatie

Innovation Xpo

..

NIEUWSBRIEF


Blijf up to date en ontvang elke maand onze nieuwsbrief

NIEUWS en updates